facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Tavaszi méregtelenítés

Tavaszi méregtelenítés

A tavaszi nap már előbukkan, és neked is el kell kezdened a tested felfrissítését. Vége a téli lustálkodásnak, és kezdődnek az aktivitások. Szükséged van a nyújtásra és a tested megtisztítására. Ha úgy érzed, hogy ezen a télen semmit sem tettél magadért, próbáld ki a tavaszi méregtelenítést, amely remek felfrissülést és újrakezdést ad. Elmondjuk, hogyan csináld.

Miért tavaszi méregtelenítés és mire számíthatsz

Ha fáradtságot, rossz hangulatot, teli gyomor érzését tapasztalod, és télen nehezen mozogsz, akkor érdemes egy tavaszi méregtelenítést végezned. Hogy megtisztítsd a tested és visszanyerd az erődet a nyári tevékenységekhez. Télen a rossz idő miatt nem sportolsz annyit, inkább a zsíros, nehéz ételeknek és a henyélésnek hódolsz. A koleszterinszint megemelkedik, ami eltömíti az ereket. Az izmok is gyengébbek, ami hozzájárul a hát- és fejfájáshoz.

A tavaszi méregtelenítés számos betegségtől megszabadít. Kitisztítja a beleidet és megnyújtja a testedet. Vitaminokat és sok új energiát juttatsz a szervezetedbe, amit nemcsak a napból, hanem a táplálkozásodból is merítesz. A májad, a szíved és a veséd is új erőre kap. Ez egyfajta testtisztítás. A tavaszi méregtelenítés után felfrissültnek és tele leszel energiával.

Kezdj el futni

Az egészséges mozgásnál semmi sem hozza jobban lázba a szervezetet. Ha télen általában nem szoktál sportolni, próbáld meg elkezdeni a futást. Izzítsd ki a méreganyagokat a szervezetedből és nyújtózz. Ne felejtsen el mindig bemelegíteni futás előtt, hogy az izmait melegen tartsa. Ez segít abban is, hogy egyáltalán rávegye magát a futás elkezdésére. Bemelegíthetsz otthon vagy kint a réten.

A futás a testmozgás legegyszerűbb módja. Nincs szükséged hozzá semmilyen felszerelésre, csak jó minőségű cipőre. Ha nem szeretsz futni, kipróbálhatod a kocogást vagy a kerékpározást. A gyors gyaloglás a fogyásban is segít. A tél folyamán könnyen leizzadhatod a felesleges kilókat, és erős izmaid lesznek.

Kipróbáld a gyógynövényeket

A tavasz gyógynövényeket is ad nekünk. A csalán, a gyermekláncfű és a medvehagyma frissen terem. Különösen a csalán tele van vitaminokkal és vasat tartalmaz. Készítsünk csalánsalátát vagy húsvéti tölteléket. A méregtelenítés részeként használjunk gyógynövényeket a szervezet megtisztítására. Készítsen gyógyteákat olyan keverékekből, amelyekkel megszabadulhat a felhalmozódott mérgező anyagoktól.

A csalánból, százszorszépből, kamillából készült tea megtisztítja a vért, a máj méregtelenítésére pedig rendszeresen fogyasszon máriatövist. A veséknek a lóhere vagy a zöld nyírfalevél is jó szolgálatot tesz.

Egészséges turmixok és étrend-kiegészítők

A tavaszi méregtelenítés részei a turmixok. Egészséges turmixok, amelyek feltöltenek és energiával töltenek fel. Vitaminpótlás, és néhány kilótól is megszabadulhatsz egy smoothie-val. Spenót, csalán, fejes saláta, uborka, sárgarépa vagy cékla, illetve gyümölcs is kerülhet a turmixokba. Az alma, a körte, a mangó, a banán, a narancs vagy a magvak, például a chia jó választás.

A turmixok sokféle változatban kaphatók, és a hozzávalókat egyszerűen csak turmixgépben kell összeturmixolni. Tejes turmixot készíthetsz például bogyós gyümölcsökkel, málnával vagy eperrel is. Készíthetsz gyömbéres turmixot vagy fűszeres, fahéjas vagy csokoládés turmixot is.

Igyál vizet

Az ivás fontos a szervezet megtisztításához. Szükséges a vesék tisztításához és a méreganyagok eltávolításához a szervezetből. Egész évben inni kell, de tavasszal fogyaszthatsz gyógyteákat vagy ásványvizet. Ne feledje, hogy futás közben mindig vigyen magával vizet, nehogy túlmelegedjen és összeessen.

Korlátozza az egészségtelen ételeket

A szervezet átfogó méregtelenítéséhez az étrend megváltoztatása is hozzátartozik. Meg kell szabadulni a vegyszerektől, éterektől és minden egészségtelen dologtól, amit általában az étrendünkbe veszünk. Vállaljon egészséges életmódot, és tisztítsa meg a szervezetét.

Fogyasszon több zöldséget és gyümölcsöt, hagyja ki az egészségtelen zsírokat. Használjon olívaolajat, amely omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek jót tesznek a szívnek. A zsíros és nehéz ételek helyett iktasson be halat és sovány húsokat az étrendjébe. A nyári hónapokban jobbak a könnyű ételek, amelyek nem terhelik meg a gyomrot.

Egészséges táplálkozás és fitnesz reggeli

Az egészséges táplálkozás elkezdése tavasszal a megfelelő időpont. Építsd be a fitnesz reggelit, hogy felpörögj a napra. Egyél zabpelyhet gyümölccsel vagy gabonakenyeret vagy ropogós müzlit tejjel. A legújabb sláger a házilag sütött müzli. Csak keverje össze a zabpelyhet aszalt gyümölcsökkel, diófélékkel és magvakkal, locsolja meg sziruppal vagy mézzel, süsse meg a sütőben, és máris kész a remek reggeli. Raktározható is, és mindig kéznél van.

Az elegendő alvás regenerálja a testet és a lelket

A tavaszi fáradtság elég gyakori az időjárás változásával. Sok alvással veheted fel ellene a harcot. Frissnek és üdének fogod érezni magad, ha jól kialszod magad. Tartsa be az alvási ütemtervet, és alakítson ki olyan szokásokat, amelyek segítenek abban, hogy éjszaka könnyen elaludjon.

Főtt ételek

A szervezeted méregtelenítése során helyre kell állítanod a bélrendszered mikroflóráját. Az erjesztett élelmiszerek segíthetnek ebben. Fermentálni jó móka, kezdj el otthon is erjeszteni ételeket, és számos vitaminnal és egészségügyi előnnyel járhatsz. Erjeszthetsz zöldségeket, gombákat, tejtermékeket, sajtokat, hüvelyeseket vagy italokat. Nemcsak egészségesebbnek fogod érezni magad, de könnyebben fogysz majd.

Sdílet:
Kategória
Top