facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Próbáljon ki 10 természetes receptet köhögés és megfázás ellen

Amikor elérkezik a hideg időszak, a megfázás és a köhögés sokunk számára gyakori, de nem kívánt társ. Természetesen sokan azonnal gyógyszerekhez nyúlnak a patikában, de miért ne próbálnánk ki néhány bevált természetes receptet is? A következő cikkben 10 természetes módszert mutatunk be, hogyan kezelhetjük a köhögést és a megfázást.

Méz és citrom

A méz és a citrom nagyszerű természetes gyógymódok a köhögés ellen. A méz antibakteriális tulajdonságokkal bír, a citrom pedig tele van C-vitaminnal, amely támogatja az immunrendszert. Csak keverj össze egy kanál mézet frissen facsart citromlével, és fogyaszd naponta többször. Ez az egyszerű és ízletes házi gyógyszer jelentősen enyhítheti a köhögés tüneteit és erősítheti a védekezőképességedet.

Gyömbér tea

A gyömbér ismert gyulladáscsökkentő hatásairól, és nagyszerű segítőtárs a megfázás elleni harcban – nem véletlenül hívják orvosi gyömbérnek. Készítsd el a gyömbér teát úgy, hogy megpucolsz és felkapsz egy darab friss gyömbért, amelyet forró vízzel leöntesz. Adj hozzá mézet és citromot az íz fokozása és a hatás növelése érdekében. Ez a meleg ital nemcsak felmelegít, hanem segít a légutak kitisztításában és a köhögés enyhítésében is.

Fokhagyma

A fokhagyma természetes antibiotikum, amely segíthet a megfázás során. Hozzáadhatod levesekhez, vagy nyersen is elfogyaszthatod, ha bátor vagy. Keverj össze zúzott fokhagymát mézzel, és fogyaszd ezt a keveréket naponta többször. A fokhagyma segít a fertőzések ellen és erősíti az immunitást, ami megfázás esetén kulcsfontosságú.

Kamilla tea

A kamilla ismert nyugtató hatásairól, és segíthet a köhögés enyhítésében. Készítsd el a kamilla teát, és fogyaszd melegen. Inhalálhatod is, ha néhány csepp kamillaolajat adsz forró vízhez. Ez a tea nemcsak megnyugtatja az irritált torkot, hanem hozzájárul a teljes relaxációhoz is, ami betegség esetén nagyon fontos.

Próbálja ki természetes termékeinket

Hagyma szirup

A hagyma szirup egy régi házi gyógyszer a köhögés ellen. Vágj fel egy hagymát vékony szeletekre, és szórd meg cukorral vagy öntsd le mézzel. Hagyd állni a keveréket néhány órán át, amíg szirup képződik. Fogyassz el egy kanál ebből a szirupból naponta többször. A hagyma antibakteriális tulajdonságokkal bír, és segít a nyákoldásban, ami megkönnyíti a légzést és enyhíti a köhögést.

Zsálya tea

A zsálya nagyszerű a torokfájás és köhögés enyhítésére. Készítsd el a zsálya teát úgy, hogy egy teáskanál szárított zsályát forró vízzel leöntesz. Hagyd állni 10 percig, szűrd le, és fogyaszd melegen. A zsálya antiszeptikus hatású, és segít megnyugtatni az irritált nyálkahártyákat, ami megfázás esetén nagyon hasznos.

Propolisz

A propolisz egy természetes termék, amelyet a méhek készítenek, és erős antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásai vannak. Fogyaszthatod tinktúra vagy pasztilla formájában. Segít a torokfájás esetén, és javítja az immunitást. Ez a méhészeti termék nagyszerű segítőtárs a megfázás és a köhögés ellen, ráadásul támogatja az általános egészséget is.

Próbálja ki természetes termékeinket

Eukaliptusz olaj

Az eukaliptusz olaj nagyszerű inhalálásra megfázáskor. Adj néhány cseppet forró vízhez, és inhaláld a gőzt. Az olaj fertőtlenítő hatású, és segít a légutak kitisztításában. Az eukaliptusz olaj inhalálása enyhíti az orrdugulást és megkönnyíti a légzést, ami megfázás esetén nagyon fontos.

Kurkuma

A kurkuma erős antioxidáns gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Adj egy teáskanál kurkumát meleg tejhez, és fogyaszd el ezt az aranysárga italt lefekvés előtt. Segít a köhögés ellen és erősíti az immunitást. A kurkuma nemcsak enyhíti a megfázás tüneteit, hanem támogatja a szervezet regenerációját és védekezőképességét is.

Oregánó olaj

Az oregánó olaj erős természetes antibiotikum. Kapszulákban fogyaszthatod, vagy néhány cseppet adhatsz vízhez vagy gyümölcsléhez. Segít a fertőzésekkel szembeni küzdelemben és javítja a test általános ellenállását. Ez az olaj kiváló választás azoknak, akik természetes módot keresnek az immunitás erősítésére és a megfázás ellen.

Használj természetet és hagyományos recepteket

Miért bízzunk tehát csak a gyógyszerekben, amikor ennyi természetes gyógymód áll rendelkezésünkre? Ezek a receptek nemcsak a megfázás és köhögés tüneteinek enyhítésében segítenek, hanem az egészségünket is támogatják. És ki tudja, lehet, hogy valamelyikük a megfázás során az új kedvenc gyógymódoddá válik, és talán még szívesen is fogod fogyasztani.

Sdílet:
Kategória
Top