facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Nagyszerű falafel recept lépésről lépésre

A falafel közkedvelt étel, amely a Közel-Keletről származik, és világszerte népszerű. Ez az ízletes fogás, amely főként csicseriborsóból és fűszerekből áll, kiváló választás vegetáriánusoknak és vegánoknak egyaránt. Ráadásul nagyon tápláló és könnyen elkészíthető otthon. Miért ne készítenéd el a saját falafelt?

Hozzávalók a falafelhez

A házi falafel elkészítéséhez néhány alapvető hozzávalóra lesz szükséged. Ahogy egyre jobban belejössz az elkészítésébe, a receptet ízlés szerint módosíthatod a család kedve szerint.

1 csésze szárított csicseriborsó (vagy 2 konzerv csicseriborsó), 1 kis hagyma, apróra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1 marék friss petrezselyem, apróra vágva, 1 marék friss koriander, apróra vágva, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt koriander, 1/2 teáskanál őrölt cayenne bors (ízlés szerint), 1 teáskanál , 1/2 teáskanál sütőpor, 2-3 evőkanál sima liszt (szükség szerint), olaj a sütéshez.

Elkészítés

Először készítsd elő a csicseriborsót. Ha szárított csicseriborsót használsz, áztasd be vízbe egy éjszakára, legalább 12 órára. Ezután szűrd le és szárítsd meg. Ha konzerv csicseriborsót használsz, egyszerűen szűrd le és öblítsd le. Amikor a csicseriborsó kész, tedd egy konyhai robotgépbe a hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, korianderrel, köménnyel, őrölt korianderrel, cayenne borssal és sóval együtt.

Keverd össze az összes hozzávalót, amíg sima keveréket nem kapsz. Ügyelj arra, hogy a keverék ne legyen teljesen sima, enyhén darabos állagúnak kell lennie. Add hozzá a sütőport és a lisztet, és alaposan keverd össze. Ha a keverék túl nedves, adj hozzá még egy kis lisztet, hogy a keverék összeálljon, amikor a tenyeredbe nyomod.

Amikor a keverék kész, formázz belőle kis golyókat vagy lepényeket, körülbelül 3-4 cm átmérőjűeket. Próbáld meg, hogy minden falafel egyforma méretű legyen, hogy egyenletesen süljön. Most hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes-magas hőmérsékleten. Óvatosan tedd bele a falafeleket a forró olajba, és süsd aranybarnára, ami körülbelül 3-4 percig tart mindkét oldalon. Sütés után vedd ki a falafeleket az olajból, és hagyd lecsöpögni papírtörlőn, hogy megszabaduljanak a felesleges olajtól.

Az első falafel készen áll a tálalásra. Tálalhatod pita kenyérben tahini szósszal és friss zöldségekkel, mint például paradicsom, uborka és saláta, vagy használhatod saláták részeként vagy önálló snackként különféle mártogatósokkal. A falafel nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is, mivel tele van fehérjékkel, rostokkal és különféle vitaminokkal és ásványi anyagokkal a csicseriborsóból és más hozzávalókból. Kezdj bele ennek a nagyszerű ételnek az elkészítésébe, és hozd el a közel-keleti egzotikát közvetlenül a konyhádba!

Lehet, hogy a falafel az egyik kedvenc ételeddé válik

A csicseriborsó gazdag fehérjékben, rostokban és különféle vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például vas, magnézium és cink. Emiatt a falafel kiváló választás mindazok számára, akik egészségesen és kiegyensúlyozottan szeretnének táplálkozni. A falafel nemcsak ízletes és tápláló, hanem könnyen elkészíthető étel is, amelyet saját ízlésed szerint alakíthatsz. Kísérletezhetsz különféle fűszerekkel, a keverékhez különböző fűszernövényeket vagy akár zöldségeket, mint például spenót vagy édes paprika is hozzáadhatsz, hogy még érdekesebbé tedd a falafelt.

A falafel elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és ráadásul biztos lehetsz benne, hogy tudod, mi van az ételedben. Ki tudja, talán a falafel lesz az új kedvenc ételed! Nemcsak az ízlelőbimbóidat kényezteti, hanem értékes tápanyagokkal is gazdagítja az étrendedet. Kezdd el elkészíteni, és lepd meg magad és szeretteidet ezzel a finom és egészséges étellel.

Sdílet:
Kategória
Top