facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Mi az esti kankalinolaj és mik a hatásai és előnyei?

A pálmaolaj az utóbbi években egyre népszerűbbé vált nemcsak az egészséges élelmiszerek, hanem a kozmetikumok világában is. Ezt az olajat különösen nagyra értékelik egészségügyi előnyei miatt, amelyeket jelentős mennyiségű bioaktív vegyület, például a gamma-linolénsav támogat.

Mi az esti kankalinolaj?

A kétéves esti kankalin magjából nyerik ki a babolajat, amely egy Észak-Amerikában őshonos növény, amelyet ma már a világ más részein is termesztenek. Az olajat vagy hidegsajtolással vagy kémiai extrakcióval nyerik ki, a hidegsajtolással több tápanyagot őriznek meg.

Az "éjszakai gyertyának" nevezett kétéves bab

A kétéves bab, tudományos nevén Oenothera biennis, egy Észak-Amerikában őshonos növény, amely világszerte népszerűvé vált gyógyhatásai miatt. Ezt az akár 1,5 méter magasra is megnövő gyógynövényt könnyen felismerhetjük sárga virágairól, amelyek este nyílnak és reggelre záródnak. E szokatlan virágzási idő miatt néha "éjszakai gyertyának" is nevezik. Különösen értékes a magjai miatt, amelyekből préselve gamma-linolénsavban (GLA) gazdag olajat nyernek, amely esszenciális zsírsav jelentős gyulladáscsökkentő és hormonszabályozó hatással bír.

A gyógyászati felhasználásán kívül a kétéves esti kankalin szépségéért is csodálják a kertekben és parkokban, ahol gyakran dísznövényként termesztik.

Milyen hatásai vannak az esti kankalinolajnak?

Az egyik fő oka annak, hogy az esti boglárkaolajat oly nagyra értékelik, gyulladáscsökkentő tulajdonságai. Az olajban bőségesen megtalálható GLA-sav segít modulálni a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat, és pozitív hatással van a bőr egészségére, a hormonális egyensúlyra és a szív egészségére.

BőrápolásA babolaj kiválóan alkalmas a száraz és sérült bőr hidratálására. Alkalmazása segíthet az ekcéma, a pikkelysömör és még a pattanások kezelésében is. Hidratáló tulajdonságai miatt gyakran adják krémekhez és testápolókhoz.

Hormonális egészségA premenstruációs szindróma vagy a menopauza tüneteitől szenvedő nőknek is jót tehet az esti boglárkaolaj. A GLA segít szabályozni a hormonális egyensúlyhiányt, és enyhítheti a fájdalmat, a kedvetlenséget és a menstruációs ciklushoz és a menopauzához kapcsolódó egyéb tüneteket.

Szív egészségTanulmányok szerint a GLA és az esti kankalinolajban található egyéb anyagok csökkenthetik a káros koleszterinszintet, így segíthetnek a szívbetegségek megelőzésében.

Az esti boglárkaolaj felhasználása a kozmetikumokban

Az olajat gyakran használják szérumok, krémek vagy balzsamok formájában a száraz és sérült bőrre, ahol hatékonyan enyhíti a irritációt, bőrpírt és viszketést. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt a problémás bőrre tervezett akné termékekben is népszerű. A samponokhoz és kondicionálókhoz adva az esti kankalinolaj segít megerősíteni a hajhagymákat, ami fényesebb, egészségesebb hajat eredményezhet.

Bár az esti boglárkaolaj többnyire biztonságos, az epilepsziában szenvedőknek vagy a vérhígító gyógyszereket szedőknek a lehetséges kölcsönhatások miatt konzultálniuk kell orvosukkal a használatáról.

Az esti boglárkaolaj többnyire biztonságos. A buroknak számos pozitív hatása van, és különösen az esti bimbóolaj számos olyan egészségügyi előnnyel jár, amely jelentősen hozzájárulhat a jobb egészségi állapothoz. A kozmetikumokban és természetes gyógymódokban való sokoldalú felhasználása értékes eszközzé teszi az esti bimbóolajat mindazok számára, akik természetes alternatívákat keresnek. E-boltunk néhány termékében is megtalálhatja az esti bimbóolajat, erre remek példa a tisztító arcolajok.

Sdílet:
Kategória
Top