facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Hogyan válogassuk a hulladékot

Szeretne környezetbarátabb életet élni és tenni a környezetért azzal, hogy szelektálja a hulladékát, de nem tudja, mit tegyen? Összegyűjtöttünk négy egyszerű tippet, amelyek segíthetnek neked.

Szeparált tárolók a háztartásban

A hulladék felhalmozódása nagyon intenzív lehet egy átlagos háztartásban, ezért nagyon jó lépés, ha minden típushoz külön konténereket hozol létre. A hulladék külön-külön történő kivitele minden nap után feleslegesen időigényes és nem hatékony. A tároláshoz használhat kifejezetten erre a célra kialakított tárolókat, vagy rögtönözhet és készíthet sajátot. Például a papírzacskók vagy a banános dobozok nagyszerű és gazdaságos megoldást jelentenek. Az ideális hely természetesen egy olyan helyiség, ahol a hulladék nem látható.

Rendszeres ártalmatlanítás

Még ha a fenti módszernek köszönhetően rengeteg időt is spórolhatsz az elvitelsel, nyilván számolnod kell vele. A csomagoláson lévő ételmaradékok vagy akár más folyamatok szennyeződéshez vezethetnek, ezért legalább hetente egyszer ki kell vinnie a hulladékot. Minden lakótelepen kell, hogy legyenek konténerek, amelyekbe általában az üveget, a papírt és a műanyagot is kiválogathatod.

Bio-hulladék

A hulladékok egy speciális kategóriája az úgynevezett biohulladék. Ha saját kerttel rendelkező házban laksz, akkor a saját komposztládával már félúton vagy. A városokban a biohulladék számára speciális tárolók állnak rendelkezésre.

Elektronikai eszközök, elemek és egyéb

A működő vagy régi elektronikai eszközök vagy akkumulátorok szintén külön kategóriát képeznek. Sok helyen erre a hulladékra is külön konténereket különítenek el. Lehetőség van arra is, hogy ezeket a hulladékokat gyűjtőudvarokba vigyük.

Sdílet:
Kategória
Top