facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Hogyan legyünk egészségesek

Nőként gyakran háttérbe szorítjuk magunkat. A háztartásról, a gyerekekről való gondoskodás, a munkába járás és a többi rokon gondozása mind fontosabb számunkra, mint a személyes jólétünk. De mindehhez erőre, egészségre és kiegyensúlyozott elmére van szükségünk. Ha nem törődsz magaddal, nem leszel képes sokáig fenntartani egy ilyen elkötelezettséget.

Vigyázz először magadra, csak akkor leszel képes másokról is gondoskodni.

  1. Kerüld el a wellness-deficitet

Az olyan dolgok, mint a habfürdő olajokkal és epsom-sókkal, az arcmaszkok vagy a drága arcpakolások a kozmetikusnál az öngondoskodás kategóriájába tartoznak. De sokkal több tartozik ide, mint ezek a kényeztetések, amelyeket ritkán és gyakran bűntudatosan engedünk meg magunknak.

A testi, lelki és szellemi egészségünk ápolásáról van szó. Ez nem luxus, hanem szükségszerűség. A jóllét hiányossága kiolvadások, feszültségek, szorongások és kirohanások formájában nyilvánulhat meg, amelyek, ha nem kezeljük őket, hosszú távú depresszióhoz vagy betegséghez vezethetnek.

Az állandó hormonális változások és a multitasking igénye miatt a nők állandó kihívásoknak vannak kitéve, ezért fontos, hogy komolyan vegyük az öngondoskodást.

Az egészséghiány javításának további módjai:

. - menj a szabadba

  • mosolyogj
  • csinálj valamit, amit igazán élvezel
  • állj ki magadért
  • szundíts egyet
  1. Engedd szabadjára a belső erődet a légzésmunkával

. A tudatos összekapcsolt légzés általában egy egyórás intenzív foglalkozás, amelyet egy terapeuta vezet, és zenei kíséret kísér. Egy ilyen gyakorlat során mély belső blokkokhoz férhetsz hozzá és oldhatod fel azokat. Olyan betekintést nyerhetsz az életedbe, amelyhez korábban nem biztos, hogy hozzáférhettél volna. Az energetikai hatás ilyenkor sokkal tovább tart, mint csak a foglalkozás időtartama alatt.

A légzésmunka olyan módon is felszabadíthatja belső erődet, amire nem is számítanál. Egyszerre intenzív és gyengéd, és határozottan felszabadító.

  1. Adj magadnak minden nap 30 perc testmozgást

. Egy rendszeres félórás edzés nagyjából minden anyagcsere-mutatót képes kontrollálni. Az olyan testmozgás, amely oxigént és tápanyagokat juttat az izmokhoz, miközben segíti a szív- és érrendszer hatékonyabb működését, megadja a szervezetednek azt a lökést, amire szüksége van ahhoz, hogy továbbra is hatékonyan működjön.

A rendszeres testmozgással könnyen elkerülheti, hogy egy életen át tablettákat kelljen szednie, ha rendellenes hormonszintek alakulnak ki. A testmozgás nemcsak néhány kiló leadásában segít, hanem az agy oxigénszintjének növekedéséhez, a memória és a koncentráció javulásához, valamint a depresszió kockázatának csökkenéséhez is vezet.

Kognitív stimulátorként működve olcsó és egészséges módon segíti elő a kreativitást.

  1. Tanuld meg az ötperces meditációt

Míg a meditáció legnagyobb előnyeit a gyakori ismétléssel érheted el, addig már öt perc meditáció is gyors stresszcsökkentést hozhat.

Mennél többet gyakorolod a meditációt, annál erősebb lesz az agyad. Idővel azt fogod tapasztalni, hogy egyre jobban élvezed a meditációt, és még a meditációval töltött időt is növelni fogod. A szellemi állóképességed erősödni fog, és azt fogod tapasztalni, hogy jobban tudsz majd koncentrálni egész nap.

Akik szeretnek mozogni, azok a sétáló meditációt részesíthetik előnyben.

  1. Nőies kapcsolatok építése

Nincs felszabadítóbb, mint a barátnőkkel, nővérekkel vagy más közeli női barátnőkkel való kapcsolatteremtés. Ők tanácsot adnak, meghallgatnak, és erősítik az önbecsülésedet. Az erős és egészséges női barátságok kialakítása olyasmi, amiből minden nő profitálhat.

A nőknek szélesebb a viselkedési repertoárjuk, mint a harc vagy menekülés. Az oxitocin hormon a nőkben a stresszválasz részeként szabadul fel. Ez tompítja a harc-vagy-menekülés választ, és arra ösztönzi, hogy a gyermekeire koncentráljon, és helyette más nőkkel találkozzon.

Amikor egy nő mégis részt vesz ebben a gondoskodásban vagy kapcsolatteremtésben, a teste több oxitocint szabadít fel, ami tovább ellensúlyozza a stresszt, és nyugtató hatást fejt ki. A férfiaknál ez a reakció nem jelentkezik.

Sdílet:
Kategória
Top