facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Hogyan kell gondoskodni a hajról nyáron

Nyáron a haj sok stressznek van kitéve. A közvetlen napfény, a só vagy a klóros víz negatív hatással van a hajvégekre, a haj töredezik és törik. Íme néhány tipp, hogyan ápold a hajad a nyári hónapokban.

A haj nyáron

A szép haj a szépség koronája. Különösen nyáron szeretnénk dús és telt sörényt, amely tökéletesen kontrasztos a ruháinkkal és kiegészítőinkkel. Azonban sokkal jobban károsítják a külső hatások, mint más évszakokban, így ez nem mindig sikerül. A haj töredezik, száraznak és csúnyának tűnik.

A tenger sós vize vagy az uszodákban található klór, a közvetlen tűző nap, a szabad gyökök, a koptató tengerparti homok és a szél sem tesz jót nekik. Fénytelenek és élettelenek lesznek. Ezért kell a rendszeres és megfelelő ápolást választani.

Nyári trükkök

Nedves hajadat ne fésüld át, hagyd szabadon száradni, például befonva vagy csak úgy, és csak időnként fésüld át a kezeddel. A nedves hajat ugyanis a fésülködés károsítaná. Ha megszáradt, nagyon könnyen kifésülhető, különösen, ha kondicionálót vagy öblítésmentes kondicionálót használsz.

Használjon napfénymentes hajápolót. Ez olyan összetevőket tartalmaz, amelyek megvédik őket az UV-sugaraktól és elősegítik a hidratálást. A spray-k vagy samponok, a helyreállító maszkok, a védőfolyadékok, valamint az olajok vagy kondicionálók segítenek abban, hogy a hajad szép és friss maradjon egész nyáron.

Fürdés előtt áztassa a haját friss vízbe, hogy felszívja a vizet, és kerülje a sós vagy klóros vizet. Fürdés után mindig mosson hajat újra friss vízben, hogy kimossa a sót vagy a klórt, és megelőzze a további károsodást.

A hajat nem szabad gyakran fújni, hogy ne száradjon ki feleslegesen. Egy nyári hajvágás is jó ötlet, hogy kiszellőztesse és eltávolítsa a töredezett hajvégeket.

Nyáron célszerű fejfedőt, szalma- vagy szövetkalapot, illetve nyári sálat viselni. Ez megvédi a hajadat a túl sok napsütéstől, és a fejedet is megóvja a leégéstől.

A hajfestés nyáron nem túl jó, jobb, ha még a nyári hőség előtt új színt kap a hajad. Elég gyakran a szín kiszárad és részben megváltozik. Csak a végeket színezze, és a kinézet megváltoztatását hagyja máskorra.

Korrektebb táplálkozás

A megfelelő hajápolás alapja a hidratálás. Használjon hidratáló samponokat és maszkokat, amelyek aloe verát, hialuronsavat, glicerint, panthenolt vagy selyem- vagy búzaproteint tartalmaznak. Fontos továbbá, hogy sok vizet igyon, mivel a belülről történő táplálás elengedhetetlen a haj egészségéhez.

Tápláló hajolajoktól a sörénye ragyogni fog és gyönyörű lesz. Használj argán-, olíva-, jojoba-, avokádó- vagy kókuszolajat is. Fújd be vagy dörzsöld be az olajat a hajadba, és hagyd rajta legalább egy órán át. A keratint tartalmazó termékek szintén jók a sérült haj gyógyítására és a további töredezés megelőzésére.

Heti egyszer használj hajmaszkot, akár boltban kaphatót, akár természetes alternatívát is választhatsz. Olajokkal, mézzel, joghurttal vagy tojással, amelyek nagyon jótékonyan hatnak a haj egészségére. A sörös pakolás is jót tesz, hiszen táplálja a hajat, és gyönyörűen csillogóvá teszi.

A haj számára előnyös vitaminok a B-, a C- és az E-vitamin. Használhatsz vitamintartalmú hajkozmetikumokat, de belsőleg is beviheted őket. Az egészséges hajhoz szükséges komplexum a biotin.

Szőrzetápolás

A haj bőre érzékeny, és különböző ekcémák, korpásodás, szárazság vagy túlzott verejtékmirigy-termelés és zsíros fej kialakulhat. Vörösség, égő vagy viszkető érzés jelentkezhet. Különösen az elégtelenül szárított haj okozhat gombásodást vagy gyulladást.

Rendszeresen, hetente egyszer használjon ecetet öblítésként vagy gyógynövény főzeteket, körömvirágot, kamillát vagy levendulát. A bojtorján vagy a csalán jót tesz a haj növekedésének. A haj tonikok vagy virágos krémek például teafaolajjal, amely fertőtlenít és antibakteriális, szintén segíthetnek.

Ne felejtse el véleményezni a Ferwer-t a Firmy.cz

oldalon.

Sdílet:
Kategória
Top