facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Hogyan ápoljuk a bőrt nyáron

Nyáron bőrünket megterheli a fokozott hőség, a szél és a tengeri só. Többet izzad, és a kemény napsütés kiszárítja a bőrt, ami aztán ráncokat fejleszt. Íme néhány trükk a nagyszerű nyárért, friss bőrrel.

A túlzott napozás árt a bőrödnek

Védd az arcodat és a dekoltázsodat a naptól. Az UV-sugarak barnítják a bőrt, és kihúzzák a bőr pigmentjét, a melanint a bőrből. Ugyanakkor a bőr kiszáradására is hat, ami ráncokat okoz. Használjon magas SPF faktorral rendelkező védőkrémeket, és csak a déli hőségben napozzon a szabadban. Ideális esetben délelőtt 11 és délután 2 óra között ne menjen ki a napra, inkább bújjon árnyékba. A sárgarépa- vagy homoktövisolajat tartalmazó krémek és testápolók béta-karotint tartalmaznak, amely segít a bőr színének előállításában, és így megakadályozza a túlzott égést és kiszáradást. Használjon napozás utáni kozmetikumokat is, amelyek panthenolt tartalmaznak, amely regeneráló hatású.

A bőr hidratálása

Gondoskodjon a bőr megfelelő hidratálásáról. Használjon hidratáló krémeket és folyadékokat aloe verával, valamint hialuronsavat, kollagént vagy karbamidot tartalmazó testápolókat. A természetes kozmetikumok, például az uborka és az ásványvíz jót tesznek a bőrnek. Az arc számára egészséges a rendszeres hideg vízzel történő mosakodás, mivel ez ragyogóvá és fényessé teszi a bőrt. Ráadásul felpezsdíti a napot, és felfrissülést eredményez.

Táplálkozás és ápolás

Nyáron kellemetlen az arcot és a testet sűrű krémekkel kenni, mert ezek ragadnak a bőrhöz, és fokozott izzadást okoznak. A krémekben lévő olajok azonban fontosak a bőr friss és kortalan megőrzéséhez. Ne hanyagolja el, hogy legalább este vagy reggel, amikor nincs olyan meleg, bekenje magát. Kenje arcát és dekoltázsát tápláló fehérjéket vagy olajokat tartalmazó krémekkel. Vannak szárazabb olajok, például szőlőmag, rózsa, kókusz, mandula vagy sárgabarack, amelyek gyorsan felszívódnak. A málnaolaj tartalmaz egy kis SPF védelmet, és szintén jó a nyári hónapokban.

Bőrtisztítás

Nyáron a bőr ki van téve az időjárásnak, és ez fokozott faggyútermelést okoz. Ez eltömíti a pórusokat és pattanásokat, valamint gyulladást okoz. Ezért kell rendszeresen tisztítani a bőrt. Az aktív szenet, agyagot vagy holt-tengeri iszapot tartalmazó termékek nagyon hatékonyak. A kender- vagy teafaolajat tartalmazó krémek szintén gyulladáscsökkentők. A rendszeres hámlasztás fontos, hogy megszabadítsuk a bőrt az elhalt hámsejtektől. Megpuhul és láthatóan megfiatalodik. Elég hetente egyszer hámlasztó krémet felvinni, és körkörös mozdulatokkal megtisztítani a bőrt.

Maszkok és természetes gyógymódok

A nyár a megfelelő idő a natúrkozmetikumok számára. A kamilla és a körömvirág vagy a levendula gyulladáscsökkentő és jót tesz a bőrnek. Készítsünk például gyógynövényekből főzetet vagy arcmaszkot. Joghurt, méz, banán, zabpehely, avokádó, citromlé, kurkuma vagy akár kávé is megfelelő. A virágvizek, a rózsa- vagy borsmentás víz egy kis mentollal szintén kellemes és hűsíti a bőrt. Használhat hűsítő spray-ket vagy napozás utáni géleket is.

Sdílet:
Kategória
Top