facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

## Kiváló recept a falafelhez lépésről lépésre ### Hozzávalók - 400 g csicseriborsó (száraz) - 1 k

A falafel egy népszerű étel, amely a Közel-Keletről származik, és világszerte kedvelik. Ez a finom étel, amely főként csicseriborsóból és fűszerekből áll, nagyszerű választás vegetáriánusok és vegánok számára is. Emellett nagyon tápláló és könnyen elkészíthető otthon. Miért ne készítenéd el saját falafelodat?

Hozzávalók a falafelhez

A házi falafel elkészítéséhez néhány alapvető hozzávalóra lesz szükséged. Ahogy egyre jobban belejönsz az elkészítésbe, a receptet kicsit módosíthatod az egész család ízlésének megfelelően.

1 csésze szárított csicseriborsó (vagy 2 konzerv csicseriborsó), 1 kis hagyma, finomra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva, 1 marék friss petrezselyem, aprítva, 1 marék friss koriander, aprítva, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt koriander, 1/2 teáskanál őrölt cayenne-i bors (ízlés szerint), 1 teáskanál , 1/2 teáskanál sütőpor, 2-3 evőkanál finomliszt (szükség szerint), olaj a sütéshez.

Elkészítés

Először is készítsd el a csicseriborsót. Ha szárított csicseriborsót használsz, áztasd be vízbe egy éjszakára, legalább 12 órára. Ezután szűrd le és szárítsd meg. Ha konzerv csicseriborsót használsz, egyszerűen szűrd le és öblítsd le. Miután a csicseriborsó készen áll, tedd a konyhai robotgépbe a hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, korianderrel, köménnyel, őrölt korianderrel, cayenne-i borssal és sóval.

Turmixold össze az összes hozzávalót, amíg sima keveréket nem kapsz. Ügyelj arra, hogy a keverék ne legyen teljesen sima, enyhén durva állagúnak kell lennie. A keverékhez add hozzá a sütőport és a lisztet, és jól keverd össze. Ha a keverék túl nedves, adj hozzá egy kicsit több lisztet, hogy a keverék összetartson, amikor a tenyeredben összenyomod.

Miután a keverék készen áll, formázz belőle kis golyókat vagy lapkákat, körülbelül 3-4 cm átmérőjűek legyenek. Próbáld meg, hogy az összes falafel egyforma méretű legyen, hogy egyenletesen süljenek. Most melegíts olajat egy serpenyőben közepes-magas hőmérsékleten. Óvatosan tedd a falafeleket a forró olajba, és süsd őket aranybarnára, ami körülbelül 3-4 percet vesz igénybe mindkét oldalon. A sütés után vedd ki a falafeleket az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn, hogy megszabaduljanak a felesleges olajtól.

Az első falafelod készen áll a tálalásra. Tálalhatod pita kenyérben tahini szósszal és friss zöldségekkel, mint például paradicsom, uborka és saláta, vagy felhasználhatod saláták részeként, vagy külön snackként különböző mártogatósokkal. A falafel nemcsak ízletes, hanem nagyon egészséges is, mivel tele van fehérjével, rostokkal és különböző vitaminokkal, ásványi anyagokkal a csicseriborsóból és más hozzávalókból. Kezdj neki ennek a nagyszerű ételnek az elkészítéséhez, és hozd el a Közel-Kelet egy kis egzotikumát közvetlenül a konyhádba!

A falafel talán az egyik kedvenced lesz

A csicseriborsó gazdag fehérjében, rostokban és különböző vitaminokban, ásványi anyagokban, mint például vas, magnézium és cink. Ezért a falafel nagyszerű választás mindazok számára, akik egészségesen és kiegyensúlyozottan szeretnének étkezni. A falafel nemcsak ízletes és tápláló, hanem egy könnyen elkészíthető étel is, amelyet az ízlésed szerint alakíthatsz. Kísérletezhetsz különböző fűszerekkel, különböző gyógynövényeket adhatsz a keverékhez, vagy akár zöldségeket is, mint például spenót vagy édes paprika, hogy a falafelod még érdekesebb legyen.

A falafel elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és ráadásul már biztos lehetsz benne, hogy tudod, mi van az ételedben. Ki tudja, lehet, hogy a falafel lesz az új kedvenc ételed! Nemcsak az ízlelőbimbóidat örvendezteti meg, hanem értékes tápanyagokkal is gazdagítja az étrendedet. Kezdj neki az elkészítésnek, és lepjd meg magadat és a szeretteidet ezzel a finom és egészséges étellel.

Sdílet:
Kategória
Top