Undaria pinnatifida
Egyéb nevek: Wakame, barna alga
Harm score: 1 (Természetes anyagok)
Az Undaria pinnatifida, más néven wakame vagy barna hínár, a Chaluha csoportba tartozó, ehető hínárfaj. A Csendes-óceán trópusi és hűvös régióiban őshonos, és elsősorban az ázsiai országokban, különösen Japánban, Koreában és Kínában fogyasztják. Táplálkozási szempontból a wakame nagyon gazdag, és széles körben használják ezekben az országokban a hagyományos gyógynövénygyógyászatban, mivel képes gyógyítani különböző betegségeket. A sós környezettel szembeni ellenálló képessége, valamint vitaminokban és ásványi anyagokban való bősége a világ egyik legegészségesebb tengeri zöldségévé teszi.
A wakame gyógyító képességei és gazdag tápértéke miatt számos termék népszerű összetevőjévé vált. Különösen az ázsiai konyhában nagyra értékelik egyedi íze és krémes állaga miatt. Japánban a miso leves és a különböző saláták nélkülözhetetlen összetevője. A konyha mellett a Wakame-t a kozmetikai iparban is használják. Magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt számos arcmaszk, krém és testolaj összetevője. Antioxidánsai megvédik a bőrt a korai öregedéstől, míg az E-vitamin és az aminosavak hidratálják a bőrt és elősegítik a bőr regenerálódását. A wakame egyes étrend-kiegészítőkben is szerepel, ahol kalcium- és jódtartalma segít fenntartani a csontok és a pajzsmirigy egészségét.