facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Szőlő (Vitis vinifera)

Egyéb nevek: Európai szőlő, nemes szőlő

Harm score: 1 (Természetes anyagok)


A szőlő, tudományos nevén Vitis vinifera, más néven európai szőlő vagy nemes szőlő, olyan növény, amely jelentős mértékben hozzájárult az emberiség kultúrtörténetéhez. Jelentősége elsősorban a szőlőtermelésben rejlik, amelyből különféle termékeket állítanak elő, amelyek közül a leghíresebb kétségtelenül a bor. Bár a szőlőtermesztés a legnagyobb hangsúlyt a bortermelésre szánt szőlő minőségére helyezi, a szőlőt a kozmetikai és az orvosi iparban is felhasználják.

A szőlő fő terméke természetesen a szőlő, amelyből a mustot préselik, és amelyből az erjedési folyamat után bor lesz. A szőlő más részeit is felhasználják a bor előállításához, nevezetesen a szőlőszemeket, amelyekből a szüretelés és szárítás után szőlőágak lesznek, amelyeket a bor érlelésére használnak, amikor azt hordókban tárolják. A boron kívül a szőlőből szőlőlé, szőlőlekvár, lekvár stb. is készül. Ezenkívül a szőlő leveleit a konyhában különböző ételek készítéséhez használják, leggyakrabban rizs vagy hússal töltött változatok csomagolására.

A kozmetikai iparban a szőlő magját és olaját elsősorban regeneráló és antioxidáns tulajdonságai miatt használják. A szőlőbőrradírok is nagyon népszerűek, mivel vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, és hatékonyan tisztítják a bőrt, miközben nyugtatják azt. A magokat gyógyászati célra is használják, különösen a kivonatukat, amely pozitív hatással van az erekre és a keringésre. A borterápiában számos, a szőlőből származó terméket használnak, beleértve magát a bort is.

Az Szőlő (Vitis vinifera) a következő termékekben található meg

Kaniszteres csap 5 l
Kaniszteres csap 5 l
A termék részletei
BIO arctisztító gél (125 ml)
BIO arctisztító gél (125 ml)
A termék részletei
Kategória
Top