Rizsszirup
Egyéb nevek: Rizsszirup
Harm score: 1 (Természetes anyagok)
A rizsszirup, angolul Rice syrup néven is ismert édesítőszer, amelyet rizs erjesztésével állítanak elő. Ez a folyamat a rizsben lévő keményítőt cukorrá alakítja. A rizsszirupnak nagyon sajátos édes íze van. A gluténérzékenyek számára is jó alternatíva, mivel a rizs nem tartalmaz glutént.
Az élelmiszeriparban meglehetősen széles körben használják. A rizsszirupot általában édesítőszerként adják az élelmiszerekhez. Megtalálható például édességekben és csokoládékban, gyümölcslevekben és -italokban, fagylaltokban, kekszekben, süteményekben, müzliszeletekben, lekvárokban és dzsemekben. Joghurtok és más tejtermékek ízesítésére is használják. A rizsszirup a különböző diétákban is népszerű, mivel a benne lévő cukrok lassabban szabadulnak fel a szervezetben, ami javítja az energiafelvételt és csökkenti az éhségérzetet.
Az Rizsszirup a következő termékekben található meg

Energiaszelet - Étcsokoládé & Tengeri sósav
A termék részletei
Energiaszelet - Banán & csokoládé 55 g
A termék részletei
Energiaszelet - csokoládé eszpresszó
A termék részletei
Energiaszelet - Mentás csokoládé 55 g
A termék részletei
Energiaszelet sárgabarack 55 g
A termék részletei