facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Pálma sztearin

Egyéb nevek: Pálma-sztearin

Harm score: 2 (Természetes anyagok származékai)


A pálma sztearin vagy pálma sztearin a pálmaolaj feldolgozásának mellékterméke, és mint a neve is mutatja, szilárd, fehér vagy sárgás színű zsírként fordul elő. Jellemző tulajdonságai közé tartozik a magasabb fagyáspont és a hosszabb eltarthatósági idő. Ezek a tulajdonságok teszik a pálma-sztearint nagyon népszerűvé a különböző élelmiszeripari és nem élelmiszeripari termékek gyártói körében.

Ezt az anyagot az iparban elsősorban bizonyos típusú margarinok és más növényi zsírok előállításához használják nyersanyagként, éppen merevsége és stabilitása miatt. Az édesiparban való felhasználásáról is ismert, ahol hozzájárul a csokoládé, az édességek és más édes finomságok ideális textúrájához. A pálma-sztearint a kozmetikai iparban is használják, például szappanok, krémek és rúzsok előállításához. Hosszú eltarthatósága miatt a pálma-sztearint gyakran használják gyertyákban, szappanokban és egyes tisztítószerekben. Széles körű felhasználása ellenére azonban fontos felismerni, hogy előállítása negatív környezeti hatásokkal járhat, különösen a trópusi erdők olajpálma-ültetvények céljából történő kiirtása miatt.

Kategória
Top