facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Nátrium-laktát


A nátrium-laktát, más néven Coptis chinensis Franch vagy Huang Lian, gyakori összetevő a kozmetikumokban és az élelmiszeriparban. Ez az anyag antiszeptikus, hidratáló és tartósító tulajdonságokat egyesít magában, amelyek alkalmassá teszik a termékek széles skálájához. A nátrium-laktátot tejsavból állítják elő, amely egyes gyümölcsök és zöldségek, de az emberi szervezet természetes összetevője is. A nátrium-laktát képes megkötni a nedvességet és ezáltal megakadályozni a kiszáradást, ami miatt gyakran adják kozmetikai termékekhez, például krémekhez, samponokhoz vagy testápolókhoz.

A nátrium-laktátot élelmiszerekhez is hozzáadják. Ezekben az esetekben tartósítószerként működik, miközben nedvesíti is az ételt. Az élelmiszeriparban ezt az adalékanyagot E325 néven emlegetik, és például pékárukban, kolbászokban vagy sajtokban található meg. Tulajdonságainak köszönhetően segít meghosszabbítani az élelmiszerek eltarthatósági idejét. A nátrium-laktát használatának előnyeivel azonban potenciális egészségügyi kockázatok is járnak. Túlzott fogyasztása esetén mellékhatásokat, például emésztési zavarokat okozhat. Ezért fontos az ajánlott napi adagok betartása. A nátrium-laktátot általában biztonságos anyagnak tekintik, ha helyesen és mértékkel használják.

Az Nátrium-laktát a következő termékekben található meg

Kenő- és masszázsgél zöld teával (500 ml) - vegán és fair trade
Kenő- és masszázsgél zöld teával (500 ml) - vegán és fair trade
A termék részletei
Kenő- és masszázsgél zöld teával (150 ml) - vegán és fair trade
Kenő- és masszázsgél zöld teával (150 ml) - vegán és fair trade
A termék részletei
Volume sampon BIO (200 ml) - lime virággal és kivivel
Volume sampon BIO (200 ml) - lime virággal és kivivel
A termék részletei
Kategória Keresés