Napraforgómagolaj gliceridek
Harm score: 2 (Természetes anyagok származékai)
A napraforgómagolaj-gliceridek, más néven nátrium-glükonát vagy E576, növényi olajokból, különösen napraforgómagolajból előállított kémiai anyag. Ez egyfajta természetes emulgeálószer, ami azt jelenti, hogy képes az olajokat és a vizet homogén keverékké egyesíteni. A napraforgómagolaj-gliceridek természetes módon számos növényben jelen vannak, és az élelmiszeriparban széles körben használják stabilizátorként, lágyítószerként, nedvesítőszerként, emulgeálószerként és tartósítószerként.
A napraforgómagolaj-gliceridek egyik fő előnye, hogy fogyasztásra és külső használatra is alkalmas. Az élelmiszeriparban ezt a vegyületet elsősorban olyan termékekben használják, mint a sütemények, péksütemények, fagylaltok, saláták és salátaöntetek, mivel javítja az állagot és segít meghosszabbítani az eltarthatósági idejüket. Ami a kozmetikai ipart illeti, ez az emulgeálószer számos bőrápoló, hajápoló és kozmetikai termékben megtalálható. Előnye, hogy nem hagy zsíros réteget, és hidratálja a bőrt. Biztonságosnak tekinthető még az érzékeny bőr számára is. A nátrium-glükonátot megtaláljuk a gyógyszeripari termékekben is, ahol porkeverékekben és tablettákban használják a hatóanyagok diszperzióját javító képessége miatt.
Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.

Gyengéd gyömbéres korpásodás elleni balzsam 180 ml BIO
A termék részletei
Nyugtató levendulás testápoló 245ml BIO
A termék részletei
Bioaktív keverék gyermekeknek - Száraz köhögés (10 ml)
A termék részletei
Rozmaring hajolaj
A termék részletei
Gyengéd intim mosóhab BIO 150 ml
A termék részletei