Laminaria Japonica (japán pengevirág)
Egyéb nevek: Kombu, Kelp, tengeri kelkáposzta
Harm score: 1 (Természetes anyagok)
A japán moszat, más néven Kombu, Kelp vagy tengeri káposzta, egy olyan hínárfaj, amely a Csendes-óceán hűvös tengeri vizeiben bőségesen megtalálható, és Japán a fő termelője. Hidegkedvelő növény, amely főként 5-20 Celsius-fokos vízben nő. Sötétzöldtől a majdnem feketéig terjedő színe jellemzi.
A japán csomófű különösen népszerű az ázsiai konyhában, különösen a japán és a koreai konyhában, ahol különböző kulináris különlegességek készítéséhez használják. Hajlékony leveleit általában szárítják és tovább feldolgozzák. Nyersen ritkán fogyasztják. Alkalmas levesekhez, mártásokhoz, rizsételekhez vagy tésztákhoz. Azonban a nyugati országokban is népszerű, ahol különféle táplálékkiegészítők készítésére használják, különösen magas jód-, ásványi anyag- és vitamintartalma miatt. Gyakran szerepel a különféle diétás programok között, vagy különböző méregtelenítő termékek készítéséhez használják. Ezenkívül a Kombu-t komposzt és trágya készítésére is használják a növénytermesztéshez. A tengeri káposztát a kozmetikai iparban is használják, ahol különböző arcmaszkok, krémek és borogatások készítéséhez használják.
Az Laminaria Japonica (japán pengevirág) a következő termékekben található meg

Opti3 Omega-3 EPA & DHA D-vitaminnal 60 kapszula
A termék részletei
Pregna-Plan Multivitamin terhes és szoptatós anyáknak, 60 tabletta
A termék részletei
Joint-Vie - Fejlett készítmény a csontok és ízületek számára 60 tabletta
A termék részletei
Vegetology Opti3 Liquid. Omega-3 EPA és DHA, D-vitaminnal, 150 ml
A termék részletei
Kókuszos sampon 500ml BIO, VEG
A termék részletei