Lactobacillus bulgaricus
Egyéb nevek: Lactobacillus bulgaricus GLB44 (5 milliárd CFU 0,5 g)
Harm score: 1 (Természetes anyagok)
A Lactobacillus bulgaricus, más néven Lactobacillus bulgaricus GLB44 (5 milliárd CFU 0,5 g) egy különleges baktériumtörzs, amelyet az élelmiszeriparban széles körben használnak az emberi szervezetre gyakorolt bizonyítottan jótékony hatásai miatt. Ez az egyik legismertebb probiotikus baktérium, amely természetes módon fordul elő a szervezetünkben, és fő szerepe az egészséges bélflóra fenntartása, valamint az emésztés és az immunrendszer támogatása.
A Lactobacillus bulgaricus GLB44-et széles körben használják, különösen a tejiparban, ahol különböző joghurtok és más erjesztett tejtermékek előállításához adják hozzá. Savanyító tulajdonságainak köszönhetően segít besűríteni és savanyítani a tejet, valamint jellegzetes ízt és aromát ad a joghurtnak. Ezt a törzset probiotikus étrend-kiegészítők előállításához is használják, ahol fő szerepe az egészséges bélflóra támogatása és az immunrendszer erősítése.