facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Közönséges bab (Phaseolus vulgaris)

Egyéb nevek: bab

Harm score: 1 (Természetes anyagok)


A közönséges bab (Phaseolus vulgaris), más néven vesebab, az amerikai kontinensen őshonos növény, ahol az európaiak megérkezése előtt az őslakosok étrendjének fontos részét képezte. A hüvelyesek családjába tartozó egynyári növény, amelyet ma már gyakorlatilag az egész világon termesztenek. A babot mind érett állapotban, amikor különösen gazdag fehérjében, mind pedig zöldségként, amikor az éretlen hüvelyeket fogyasztják.

A közönséges babot számos élelmiszeripari termékben használják fel. Nyersen a saláták és egyéb hideg ételek széles skálájának fontos összetevője. A főtt bab számos leves, köret, mártás és egyéb csípős étel alapját képezi, és Mexikótól a mediterrán térségen át Kelet-Ázsiáig a konyhák népszerű része. Különösen a szárazbabból lisztet is őrölnek, amelyet sűrítőanyagként használnak. Ezenkívül a babból különféle takarmányokat is készítenek, a megmaradó héjakat és szárakat pedig állati takarmányként használják. A közönséges babot a kozmetikai iparban is felhasználják, mivel egyes bőrkrémek és maszkok összetevője.

Az Közönséges bab (Phaseolus vulgaris) a következő termékekben található meg

Kategória
Top