facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Kínai narancsfa (Citrus sinensis)

Egyéb nevek: Édes narancs

Harm score: 1 (Természetes anyagok)


A kínai narancsfa, tudományos nevén Citrus sinensis, a Citrusfélék nemzetségébe tartozó gyümölcsfa, amelyet édes narancs néven is ismerünk. Ez az örökzöld fa Kínában őshonos, és aromás gyümölcsének - a narancsnak - köszönhetően világszerte népszerű. A narancsfa szubtrópusi és trópusi területeken nő, ahol akár 10 méteres magasságot is elérhet. Édes íze és friss aromája nemcsak ízletes gyümölccsé, hanem sokoldalúan felhasználható haszonnövénnyé is teszi.

A narancs nemcsak ízletes és egészséges, C-vitaminban gazdag gyümölcs, hanem értékes alapanyag az élelmiszeriparban, a kozmetikumokban és a hagyományos gyógyászatban is. Jellegzetes és friss ízének és aromájának köszönhetően a narancsot a gyümölcslevek, lekvárok, dzsemek, lekvárok, fagylaltok és édességek egyik legjobb alapanyagának tartják. A kínai narancsfa felhasználása azonban sokkal régebbre nyúlik vissza. A narancslé és a narancshéj egyaránt kulcsfontosságú összetevője az olyan likőröknek, mint a Cointreau és a Grand Marnier. A préselt narancslé a narancs fő elsődleges terméke, de narancslevet, nektárt, sűrítményt és más különféle italokat is készítenek belőle. Az édesipar a narancsot, különösen a héját, kandírozott gyümölcsök, cukorkák, zselék és egyéb édességek készítéséhez használja fel. A narancshéjolajat a parfümökben és az aromaterápiában használják nyugtató és élénkítő tulajdonságai miatt. Ezenkívül a narancsot a hagyományos gyógyászatban is használják, például megfázás kezelésére vagy az immunitás erősítésére.

Az Kínai narancsfa (Citrus sinensis) a következő termékekben található meg

BIO szilárd olívaszappan - Mész és mályva (100 g)
BIO szilárd olívaszappan - Mész és mályva (100 g)
A termék részletei
Kategória Keresés