facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Karubin

Egyéb nevek: E410, szentjánoskenyérfa-liszt, szentjánoskenyérfa

Harm score: 1 (Természetes anyagok)


A karubin, más néven E410, szentjánoskenyérfa-liszt vagy szentjánoskenyérfa, olyan poliszacharidok keveréke, amelyeket a szentjánoskenyérfa nevű növényből, pontosabban annak magjából vonnak ki. Ez a növény főként a Földközi-tenger térségében nő, és termését elsősorban az élelmiszeriparban használják a kakaó alternatívájaként vagy egészségesebb cukorhelyettesítőként. A szentjánoskenyér előnye, hogy nem kell édesíteni, mivel természetes cukrokat tartalmaz.

A karobin egyik leggyakoribb felhasználási területe az élelmiszeripar, ahol különböző termékekben sűrítőanyagként vagy stabilizátorként szolgál. Megtalálható például a fagylaltban, joghurtban, sajtban, tejszínhabban és különböző salátaöntetekben. Tulajdonságainak köszönhetően gluténmentes tészták előállítására is alkalmas összetevő. A karubint a kozmetikai iparban is használják, ahol samponokhoz, fürdőgélekhez és hámlasztó krémekhez adják. Az anyagot általában biztonságosnak és ártalmatlannak tartják. Ugyanakkor bárki használhatja, beleértve a terhes nőket és a kisgyermekeket is.

Az Karubin a következő termékekben található meg

Kategória Keresés