facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Karragén (karragén)

Egyéb nevek: Carrageen, E407, ír moha

Harm score: 2 (Természetes anyagok származékai)


A karragén, amelyet néha karragénnek vagy E407-nek is neveznek, a természetben előforduló anyag, amely egyes tengeri moszatfajokban van jelen. Ezt az anyagot ír mohából és hasonló vörös moszatfajokból nyerik. A karragént az élelmiszeriparban stabilizátorként, emulgeálószerként és sűrítőszerként használják. Ez az adalékanyag engedélyezett az Európai Unióban, és az egészségre nézve biztonságosnak minősül, de számos tanulmány szerint fogyasztása potenciális egészségügyi kockázatot jelenthet.

A karragén az élelmiszerek széles skáláján megtalálható, különösen azokban, amelyeknek sűrítésre van szükségük. Ezek közé tartozik a jégkrém, ahol segít megakadályozni a jégkristályok kialakulását és biztosítja a sima állagot, vagy az alacsony zsírtartalmú joghurt, ahol helyettesíti a hiányzó zsírt és krémesebbé teszi a terméket. Használják továbbá instant levesekben, lekvárokban, zöldségkonzervekben, édességekben, instant kávéban és teában vagy tej alapú italokban. Az élelmiszeriparon kívül a kozmetikumokban is használják, például fogkrémekben és samponokban, ahol segít a termék homogén és stabil maradását biztosítani.

Az Karragén (karragén) a következő termékekben található meg

Kategória Keresés