facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Karamell

Egyéb nevek: Karamell, E150, Cukor couverture

Harm score: 1 (Természetes anyagok)


A karamell egy népszerű, ízletes édes finomság, amely sokunknak a gyermekkor kedvencéhez kötődik. De ezen túlmenően a kifejezés olyan ételszínezéket is jelöl, amelyet szénhidrátok - különösen szacharóz, glükóz, fruktóz vagy keményítő - karamellizálásával nyernek. Az élelmiszeriparba E150 jelöléssel kerül be. Ezen kívül gyakran találkozhatunk még olyan elnevezésekkel is, mint a cukorkuvertúra vagy a karamellszínezék.

A cukorkuvertúrát vagy karamellt olyan élelmiszerek és italok színezésére vagy ízesítésére használják, ahol egy adott szín vagy íz elérése a cél, például kólaitalokban, whiskyben, rumban, brandyben, de pékárukban vagy édességekben is. Az E150 színezéket négy különböző típusban állítják elő, amelyek előállítási módjukban és a kapott tulajdonságaikban is különböznek. Ezek a változatok más termékekben, például szószokban, levesekben, fagylaltokban, pudingokban, sőt kozmetikai termékekben is megtalálhatók. Bár természetes színezékről van szó, kiderült, hogy egyes típusai túlzott fogyasztás esetén káros egészségügyi hatásokat okozhatnak. Ezért egyes piacokon korlátozzák a használatát.

Az Karamell a következő termékekben található meg

Plataforma Espadrille Suede Camel
Plataforma Espadrille Suede Camel
A termék részletei
Slide Fivela Baixo Nobuk Camel
Slide Fivela Baixo Nobuk Camel
A termék részletei
Kategória Keresés