facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Kalcium-citrát

Egyéb nevek: Kalcium-citrát, E333

Harm score: 2 (Természetes anyagok származékai)


A kalcium-citrát, más néven kalcium-citrát vagy az E333 élelmiszer-adalékanyagkóddal is ismert, szerves só, amely a citromsav és a kalcium reakciója során keletkezik. Az anyag fehér vagy sárgás színű, szagtalan, enyhén savas ízű és vízben oldódik. A kalcium-citrát az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen kalcium fontos forrása. A kalcium támogatja a csont- és fogképződést, nélkülözhetetlen a véralvadáshoz és az idegi impulzusok továbbításához, és a szervezet számos más funkciójában is részt vesz.

A kalcium-citrátot elsősorban az élelmiszeriparban stabilizátorként és savasságszabályozóként használják. Különböző típusú élelmiszerekhez adják hozzá - számos italban, pékáruban, fagylaltban, sajtban, tésztában, bébiételben, lekvárokban és más édes ételekben megtalálható. A kalcium-citrát étrend-kiegészítőként is népszerű azok számára, akiknek a szervezetében kalciumhiány van, vagy akiknél fennáll a csontritkulás veszélye. A piacon különböző formában - tablettaként, kapszulaként vagy por formájában - jelenik meg. Bár a kalcium-citrátot általában biztonságosnak tartják, és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság is jóváhagyta, fogyasztásakor fontos betartani az ajánlott adagolást, és figyelembe kell venni az egyéb gyógyszerekkel való esetleges kölcsönhatásokat.

Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.

Cognac szivacs - rózsaszín agyag - száraz és érzékeny bőrre
Cognac szivacs - rózsaszín agyag - száraz és érzékeny bőrre
A termék részletei
Cognac szivacs - bambusz szén - zsíros és pattanásos bőrre
Cognac szivacs - bambusz szén - zsíros és pattanásos bőrre
A termék részletei
Kategória
Top