facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR | Ingyenes csere és visszaküldés 90 napon belül

Kakaófa (Theobroma grandiflorum)

Egyéb nevek: Bubroma grandiflorum, Theobroma macrantha, Guazuma grandiflora, Cupuaçú, Lupu, Copoasú, Copuazú, Copuazú, Cupuarana, Cupuasú

Harm score: 1 (Természetes anyagok)


A nagyvirágú kakaófa, tudományos nevén Theobroma grandiflorum, a kakaófával rokon növény, amelyből a csokoládégyártáshoz a kakaóbabot nyerik. Ez a faj az Amazonas vidékén őshonos, és számos más néven is ismert, többek között Bubroma grandiflorum, Theobroma macrantha, Guazuma grandiflora, Cupuaçú, Lupu, Copoasú, Copuazú, Cupuarana és Cupuasú. A növény nagy termése miatt népszerű, amelynek barna a kérge és fehér vagy sárga a húsos belseje.

A nagyvirágú kakaófa termékeit elsősorban élelmiszerekben és kozmetikumokban használják fel. A termésből félig szilárd zsír - az úgynevezett cupuaçú-vaj - képződik, amelyet hidratáló összetevőként használnak olyan kozmetikai termékekben, mint a krémek, ajakbalzsamok és hidratáló maszkok. A gyümölcsből gyümölcslevet, lekvárt, joghurtot, szörbetet és különféle desszerteket is készítenek. A gyümölcs magjait a kakaóbabhoz hasonlóan lehet pörkölni és tovább feldolgozni. Az így nyert termék jellegzetes csokoládéízzel rendelkezik, amely a hagyományos kakaóénál enyhébb savassággal és gyümölcsös jegyekkel rendelkezik. A nagyvirágú kakaóbab ezért érdekes alternatívát jelent azok számára, akik a csokoládé étrendjük részeként nem hagyományos ízválasztékot keresnek.

Az Kakaófa (Theobroma grandiflorum) a következő termékekben található meg

Kategória Keresés