facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Japán szardella (Engraulis japonicus)

Egyéb nevek: Japán szardella, japán szardella, Katakuchi-iwashi

Harm score: 1 (Természetes anyagok)


A japán szardella (Engraulis japonicus) az Engraulididae családba tartozó kis nyílt tengeri halfaj, közismertebb nevén szardella. Angolul japán szardella néven található meg. Hazájában, Japánban Katakuchi-iwashi néven ismert. Ez a faj széles körben elterjedt a Csendes-óceánban, különösen Japán, Korea és Kína környékén, ahol a halászati ipar fontos részét képezi.

A japán szardella kiváló fehérjeforrás, és magas tápértékének köszönhetően számos termékben használják. Gyakran fogyasztják nyersen, grillezve vagy sütve, de dashi halászlé készítéséhez is használják, amely a japán konyha egyik legfontosabb eleme. A hal egy fontos japán termékben, a tsukudaniban is megtalálható, amely szójaszószban főzött és enyhén édesített kis hal. A japán szardella a koreai myeolchijeot nevű erjesztett étel egyik fő összetevője is, amely a halpástétomhoz hasonlít. Ezenkívül halolajat és hallisztet is készítenek belőle, amelyeket különösen nagyra értékelnek az élelmiszer- és állattenyésztési iparban. A halászati iparban betöltött fontos szerepe miatt azonban a japán szardella túlhalászásával is gondok vannak, ami veszélyeztetheti a populációját.

Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.

Természetes szérum törékeny és göndör hajra BIO (50 ml)
Természetes szérum törékeny és göndör hajra BIO (50 ml)
A termék részletei
Zuhanyzó masszázsolaj cellulit ellen Mély méregtelenítés (50 ml)
Zuhanyzó masszázsolaj cellulit ellen Mély méregtelenítés (50 ml)
A termék részletei
Vízkőoldó (5 kg-os zsák) - koncentrált és rendkívül hatékony
Vízkőoldó (5 kg-os zsák) - koncentrált és rendkívül hatékony
A termék részletei
Kategória
Top