Indonéz fahéj (Cinnamomum burmannii)
Egyéb nevek: Corinthia, Padang cassia, Batavia cassia
Harm score: 1 (Természetes anyagok)
Az indonéz fahéjat, más néven Cinnamomum burmannii, Korintje, padang cassia vagy Batavia cassia, aromás és gyógyászati tulajdonságai miatt nagyra értékelik. Ez a fahéjfajta Indonézia esőerdőinek síkságain, különösen a nyugat-szumátrai Korintje régióban őshonos. A többi fahéjfajtához hasonlóan a Cinnamum burmannii is a Cinnamomum fák belső kérgéből készül. Íze intenzívebb és kevésbé édes, mint a ceyloni fahéjé.
Az indonéz fahéj számos termék fontos összetevője. Ez az egyik leggyakrabban használt fahéj a világon, és a világtermelés 85%-át teszi ki. Elsősorban az élelmiszeriparban használják, ahol egyes pékáruk, desszertek, valamint csípős ételek, például a mexikói mole salsák nélkülözhetetlen összetevőjévé vált. Sajátos ízét és aromáját gyakran használják a csokoládéiparban és az alkoholos italok, különösen a rum és a likőrök gyártásában is. De nemcsak a konyhában használják, hanem az orvostudományban is, ahol olyan hatásai miatt alkalmazzák, mint az emésztés javítása és a vércukorszint csökkentése.