Hidrogénezett pálma gliceridek citrátja
Harm score: 2 (Természetes anyagok származékai)
A hidrogénezett pálma-glicerin-citrátok, más néven Linnaeus-citrátok a pálmazsír egy speciális formája, amelyet citromsavval módosítottak. Ez a hidrogénezési folyamat hatására a pálmazsír egyre szilárdabbá és stabilabbá válik. Az összetevőt a kozmetikai és a vegyipari gyártóipar a vízmegkötő és ezáltal a bőr hidratáltságát javító képessége miatt kedveli.
A hidrogénezett pálma-glicerin-citrátot elsősorban a kozmetikumokban és a bőrápolásban használják. Olyan termékekben található meg, mint a krémek, testápolók, szappanok vagy samponok. Ez az anyag az emulgeálószerek miatt fontos, amelyek segítik a víz és az olajok keveredését ezekben a termékekben. Sűrítőanyagként is működik, ami fontos a termékek kívánt állagának eléréséhez. A kozmetikai iparon kívül ezt az anyagot az élelmiszeriparban is használják. Segít javítani az élelmiszerek állagát és konzisztenciáját, és általában megtalálható a pékárukban, a fagylaltban, az édességekben, beleértve a csokoládét és még a salátaöntetekben is.