facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Glicerin-monoszearát

Egyéb nevek: GMS

Harm score: 2 (Természetes anyagok származékai)


A glicerin-monosztearát, más néven GMS, egy zsírsavból és glicerinből származó zsírészter. Ez egy népszerű adalékanyag, amelyet az élelmiszeriparban használnak. Képes az élelmiszerek textúrájának megszilárdítására, miközben sima és krémes jelleget kölcsönöz nekik. Fehér vagy krémfehér viaszos anyag, kis sajátos szaggal.

A GMS-t számos termékben használják. Gyakran van jelen a pékárukban a zsírok és olajok helyett, ahol segít javítani az állagukat és növelni az eltarthatóságukat. A glicerin-monosztearátot cukrászati termékekhez, fagylaltokhoz és félkész termékekhez is hozzáadják, hogy krémes állagot adjanak nekik és javítsák megjelenésüket. Emulgeáló képességét kozmetikai készítményekben és orvosi krémekben is használják, ahol segít a víz és az olajok keverésében. A GMS-t gyakran használják a műanyagiparban is, ahol kenőanyagként szolgál. Széleskörű felhasználása és élelmiszeripari biztonságossága miatt az élelmiszeriparban igen népszerű adalékanyag.

Az Glicerin-monoszearát a következő termékekben található meg

Kategória
Top