Ghí
Egyéb nevek: Ghee, transzfuzionált vaj
Harm score: 2 (Természetes anyagok származékai)
A ghí, más néven ghí vagy tisztított vaj évezredek óta hagyományos összetevője számos konyhának. Ez a termék az indiai és az ayurvédikus konyha alapanyaga, ahol kihasználják egyedülálló tulajdonságait és jellegzetes aromáját. Ez egy különleges zsír, amely a vaj oltásával és sűrítésével jön létre, amelynek eredményeképpen a víz és a tejfehérjék eltávolításra kerülnek. Az eredmény egy koncentrált zsíros termék, jellegzetes diós aromával és arany színnel.
A ghít elsősorban az élelmiszeriparban használják. Főzéshez, sütéshez, sütéshez, de fűszerként is népszerű, amikor közvetlenül az ételekhez adják az íz fokozására. Főleg a keleti és indiai konyhában használják, ahol számos hagyományos receptnek kulcsfontosságú összetevője. Finom diós aromájának köszönhetően azonban a ghí egyre népszerűbb a nyugati országokban is, ahol gyakran része a gluténmentes és laktózmentes étrendnek. A kozmetikai iparban is megtalálható, ahol krémek, balzsamok, olajok vagy gyertyák készítéséhez használják. Magas antioxidáns- és E-vitamin-tartalma pozitív hatással van a bőrre, ezért a ghít gyakran használják natúrkozmetikumok előállításához.
Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.

Folyékony kéziszappan - Rozmaring 1 l
A termék részletei
Gyermekeknek 10 ml
A termék részletei
Vízlágyító 5 kg
A termék részletei
Guerlain Shalimar parfémovaná voda pro ženy
A termék részletei
Baby Baby naptej SPF 50 BIO (50 ml)
A termék részletei