facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Fokhagyma (Allium sativum)

Egyéb nevek: Elvetett fokhagyma

Harm score: 1 (Természetes anyagok)


A fokhagyma (Allium sativum), közismert nevén koca fokhagyma, számos konyhai étel nélkülözhetetlen összetevője, és nemcsak jellegzetes aromás és erős íze, hanem gyógyászati és egészségügyi előnyei miatt is nagyra értékelik. Közép-Ázsiában őshonos, de sokoldalú felhasználásának és könnyű termeszthetőségének köszönhetően ma már a világ minden táján megtalálható a kertekben. A fokhagyma az amarilliszfélék családjába tartozó növény, hasonlóan a hagymához, a póréhagymához és a spárgához.

A csicsókák (vagy "fejek") apró tüskékből (általában "bojtok") állnak, amelyek erős és egyedi aromájának fő forrása. A fokhagyma a világ számos konyhai receptjének kulcsfontosságú összetevője. Intenzív íze számos szósz alapanyaga, mint például a fokhagymás aioli vagy az arab konyhában népszerű toum. A zúzott fokhagymát gyakran használják pácokban, köretekben, levesekben és grillezett ételekben. És természetesen nem hiányozhat a hagyományos fokhagymás kenhető krém sem, amely számos európai konyhában népszerű. Ezenkívül fokhagymát használnak bizonyos típusú sajtok, kolbászok és más finomságok előállításához. Csípős íze és aromája tehát végtelen felhasználási lehetőséget kínál a gasztronómiában. A kulináris felhasználáson túl azonban a fokhagyma egészségügyi előnyeiről is ismert, többek között az immunrendszer erősítéséről és a szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásairól.

Az Fokhagyma (Allium sativum) a következő termékekben található meg

Kategória
Top