Chantharellus Cibarius (csicsóka) kivonat
Egyéb nevek: Közönséges róka
Harm score: 1 (Természetes anyagok)
A csiperke, más néven rókagomba vagy tudományos nevén Cantharellus cibarius, egy népszerű gomba, amelyet egyedi alakja, színe és molyszerű aromája jellemez. Kivonatát gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt számos iparágban, többek között az élelmiszer- és kozmetikai iparban is széles körben használják. A rókagomba kivonatát különösen nagyra értékelik a kivételes ízek és aromák miatt, amelyeket számos termékbe tud vinni.
Az élelmiszeriparban a rókagombakivonatot gyakran használják különböző termékek, például szószok, levesek és tészták összetevőjeként. Erős, de kellemesen fűszeres aromája miatt ideális számos étel ízének fokozására. A kozmetikai iparban ezt a kivonatot számos bőrápoló termékben, például krémekben, maszkokban vagy szérumokban használják. Ennek oka, hogy a rókagomba számos antioxidánst tartalmaz, amelyek segíthetnek javítani a bőr megjelenését és egészségét. Ezenkívül e gomba kivonatát egyedi és összetéveszthetetlen illata miatt gyakran használják a parfümkészítésben is.