Cellulóz gumi
Egyéb nevek: Cellulózgumi, E466, cellulózgumi
Harm score: 2 (Természetes anyagok származékai)
A cellulózgumi, más néven Celulose gum vagy E466 egy olyan anyag, amely számos élelmiszerben és kozmetikai termékben megtalálható. Sűrítő és stabilizátor, amely segít fenntartani az élelmiszerek szerkezetét, és megakadályozza azok bomlását. Az élelmiszerekben való jelenléte javíthatja azok megjelenését, ízét és eltarthatóságát. A cellulózgumi a cellulózból, a növények sejtfalában természetesen előforduló poliszacharidból származik.
A cellulózgumit számos élelmiszeripari termékben használják. Megtalálható például pékárukban, tejtermékekben, fagylaltokban, szószokban, öntetekben és levesekben. A fagylaltban segít a sima és krémes állag elérésében. A pékárukban stabilizátorként működik, segít megőrizni a termék alakját és állagát az eltarthatósági idő alatt. A kozmetikai termékekben, például krémekben, hajlakkokban és fogkrémekben a cellulózgumi segít a sima és kellemes textúra kialakításában. Ez az anyag egyes gyógyszerek és étrend-kiegészítők gyakori összetevője is. A cellulózgumi biztonságosságát az európai jogszabályok szabályozzák, és fogyasztása biztonságosnak tekinthető.
Az Cellulóz gumi a következő termékekben található meg

BIO mentolos fogkrém (75 ml) - ápolja a fogzománcot és az ínyt.
A termék részletei
AHA fokozatosan felszabaduló peeling 50 ml
A termék részletei
Ecobio fehérítő menta fogkrém (75 ml) - fluoridmentes
A termék részletei
Fogkrém érzékeny fogakra BIO (75 ml) - gyógynövények kombinációja
A termék részletei
Fogkrém ánizsos BIO (75 ml) - gyógynövénykombinációval
A termék részletei