facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Borsó (Pisum sativum)

Egyéb nevek: cukorborsó, borsóhüvely, cukorborsó, hóborsó, hóborsó, mange-tout, kerti borsó, mezei borsó

Harm score: 1 (Természetes anyagok)


A latinul Pisum sativum néven ismert borsó az egyik leggyakoribb fajta, amely világszerte megtalálható a földeken. Más elnevezései között szerepel a cukorborsó, borsóhüvely, borsóborsó, hóborsó, hóborsó, mange-tout, kerti borsó és mezei borsó. Gyakran vonzó a könnyű termeszthetősége és az ideális körülmények között elérhető magas terméshozam miatt. A borsó termesztése leginkább az egészséges, vegyszermentes, minőségi élelmiszert kedvelő kertészek érdeklődésére tarthat számot. A borsó táplálkozási értékei miatt is népszerű, többek között magas fehérje- és rosttartalma miatt.

A borsót nyersen és főzve is számos konyhai termékben használják. Számos saláta és zöldségétel egyik alapanyaga. A nyers, fiatal borsó a tavaszi és nyári saláták kedvelt összetevője is. Édes ízének köszönhetően a gyerekek körében is népszerű. A főzést illetően a borsót gyakran használják levesekben, mártásokban és olyan ételekben, mint a rizottó. Ezen ételek elkészítése során gyakran kombinálják sokféle hússal, zöldséggel vagy tésztával. Konzervek, befőttek és fagyasztott keverékek készítéséhez is használják. Végül, de nem utolsósorban a borsót különböző diétás és egészségügyi készítményekben is használják, mivel tápanyagokban gazdag és alacsony kalóriatartalmú.

Az Borsó (Pisum sativum) a következő termékekben található meg

Kategória
Top