Amiláz
Egyéb nevek: Amiláz, amiláz
Harm score: 1 (Természetes anyagok)
Az amiláz, amelyet néha amiláznak is neveznek, egyike azon enzimeknek, amelyek képesek az összetett cukrokat, például a keményítőt egyszerű cukrokká bontani. Elsősorban az emberi hasnyálmirigyben és nyálban található meg, de számos növényfajban és mikroorganizmusban is megtalálható. Ez az enzim létfontosságú az emberi szervezetben a szénhidrátok emésztéséhez, mivel a hosszú szénhidrátláncokat rövidebbekre bontja, lehetővé téve azok további feldolgozását és felszívódását.
Egyedi tulajdonságai miatt az amilázt az iparban is használják. Az élelmiszeriparban részt vesz a szirupok, a sör, a kenyér és más pékáruk előállításában. A kenyérkészítés során segíti a tészta erjedését, ahol a keményítőt egyszerű cukrokká bontja, amelyeket az élesztő felhasznál. A sörfőzésben az amiláz kulcsfontosságú enzim a malátakészítés folyamatában, ahol a malátából származó keményítőt egyszerű cukrokká bontja, amelyek aztán alkohollá alakulnak. Az orvostudományban az amilázt a hasnyálmirigy-rendellenességek diagnosztizálására használják. Egyes mosószerek összetevője is, ahol segít eltávolítani a keményítőfoltokat. A textiliparban az amilázt a pamut feldolgozására és a felesleges keményítő eltávolítására használják.
Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.

Paco Rabanne XS toaletní voda pro muže
A termék részletei
Karl Lagerfeld For Him toaletní voda pro muže
A termék részletei
Illóolajkeverék Winter Dreaming BIO (10 ml)
A termék részletei
Sensitiv tisztító hab 150 ml
A termék részletei
Bio borsmenta víz 100 ml
A termék részletei