facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Almafa (Pyrus malus)

Egyéb nevek: Alma, Malus Pumila

Harm score: 1 (Természetes anyagok)


Az almafa (Pyrus malus), más néven alma vagy Malus Pumila, a rózsafélék családjába tartozó örökzöld fa. Az egész világon elterjedt, de különösen Európa, Ázsia és Észak-Amerika mérsékelt és hideg éghajlatú területein. Nemcsak virágzásának szépsége miatt, hanem különösen a termései miatt is nagyra értékelik.

Az alma, akárcsak az almafa gyümölcse, széles körben ismert és kedvelt lédús, frissítő ízéért és egészségügyi előnyeiért. Gazdagok C-vitaminban és rostban, és számos antioxidánst is tartalmaznak. Az almát számos különböző termékben használják fel. Leggyakrabban az élelmiszeriparban találkozhatunk velük - amellett, hogy sokféleképpen felhasználhatóak a házi receptekben, piték, desszertek és gyümölcslevek készítéséhez, ipari termékek, például lekvárok, gyümölcslevek, almaborok, borok és zselék készítéséhez is. Az almából almaecetet is készítenek, amelyet gyógyhatásai miatt is nagyra becsülnek. A kozmetikai iparban az almalevet és az almakivonatokat tápláló és fiatalító hatásuk miatt különböző krémekben, krémekben vagy maszkokban használják. Az almát pektinforrásként is használják, amelyet az élelmiszer- és a gyógyszeriparban egyaránt felhasználnak.

Az Almafa (Pyrus malus) a következő termékekben található meg

Kategória
Top