Termékleírás Country Life
A hántolatlan hajdina a hajdina egy olyan alapformája, amelyet nem fogyasztásra szántak. Itt a magot kemény, sötét héj veszi körül, amely ehetetlen.
A 2015 őszi Goodies-ban a 28-31. oldalon terjedelmes témát dolgoztunk fel a hajdináról, tippekkel és receptekkel a hajdina felhasználásához. A rutinról is megtudhatod, hogy mennyi van a hajdinában, a hajdina melyik részében van belőle a legtöbb, és hogyan hasznosul a rutin.
A hajdinacsírát kétféleképpen nevelheted:
földben neveld a csírát - tegyél földet egy tál, cserép vagy edény aljába, vesd el vastagon a hajdinát, és tartsd elég nedvesen, szedd le, amikor a levelekről lehull a fekete, kemény héj (kb. 5-7 nap után) - a csírákat ollóval vágd le, és add az ételekhez.Szedje savanyúságtartó tálcába - ugyanúgy, mint a többi magot. Nyomokban glutént tartalmazhat. *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék 3,6 g. ebből telített anyagok: 0,7 g. 73 g. ebből cukor: 0,05 g. 9,9 g. fehérje.
Szintén egyéb információ: CZ-BIO-001
Feltarthatósági idő: 8 hónap
Tejmentes
A hántolatlan hajdinát nem főzésre, hanem csíranevelésre és teakészítésre szánják. Ezután a kinyomkodott zöld pelyheket turmixokhoz, levesekhez vagy kenhető krémekhez adjuk.
Termékkód
- CLQ800000101